fredag den 30. oktober 2009

Installation af Amtech100, og de første erfaringer

Torsdag d.29.10.2009 skulle pakken endelig pakkes ud og vandbehandleren installeres. Inden installationen gik igang blev de vedlagte brochure læst nøje, da det var vigtigt for mig at gribe tingene rigtig an.

Jeg var inden installationen rundt med digital kameraet og tage billeder af brusere, håndvaske, toiletter mm. for at have et reference punkt om en måned, da det ellers er svært at huske hvordan tingene så ud.

Der blev tappet en kande vand og lavet en kande kaffe inden installationen, da Amtech foreslår at man gør dette, for at kunne sammenligne den umiddelbare forskel før og efter installationen af Amtech100 vandbehandleren.

Selve montagen er utrolig nem, på under 5 minutter er vandbehandleren installeret, forudsætter dog at der er en stikkontakt i umiddelbar nærhed af vandbehandleren, et let klem omkring selve vandbehandleren og bunden til denne sikre at den sidder stramt omkrin vandrøret hvor den installeres.

Nu skulle den første test udføres, jeg stillede mig i brusekabinen, log bruserens stråler ramme ned over min hånd, da jeg havde vænnet mig til fornemmelsen, tændte jeg for vandbehandleren, samtidig med at vandet stadig løb ned over min hånd, desværre syntes jeg ikke at jeg kunne fornemme forskel på før og efter, hvis der har været en forskel, har den ikke været så stor at mine hænder kunne registrere dette, og jeg har "kontor" hænder, ikke store grove "murer" hænder, så det var desværre lidt skuffende.

Mens jeg stod i brusekabinen, og legede med vandet, kunne jeg samtidig forsøge at vaske den eksisterende kalk væk som sad på blandings batteriet, hvilket jeg også forinden havde lavet en lille test på, og her syntes jeg umiddelbart at der var en forskel, det virkede som om det var en glattere fornemmelse, at skurre med  den medbragte køkkensvamp, jeg vil i hvertfald her lade tvivlen komme vandbehandleren til gode!

Nu skulle der prøvesmages vand og kaffe fra før og efter. Først skulle vandet smages, 2 glas blev hentet og fyldt, men desværre må jeg her igen skuffe med at jeg ikke kunne smage forskel på før og efter vandet, en maginal forskel i smagen kunne måske spores, men det mener jeg kan være fordi vandet efter installationen var lidt koldere end vandet før installationen. Dette skulle prøves i blindtest, hvorfor jeg hentede min datter på 8 med tip top smagsløg, hun kom desværre til samme konklusion, at det behandlede vand, smagte anderledes på grund af temperaturen.
Så var det kaffens tur, her lover amtech at man også kan spare kaffebønner når man anvender det behandlede vand, to kopper blev igen hentet, og kaffen hældt op, men igen syntes jeg ikke der var nogen nævneværdig forskel, desværre drikker min datter ikke kaffe, hvorfor blindtesten her ikke kunne gennemføres, i øvrigt havde de 2 kopper kaffe samme farve.

Konklusionen efter første indtryk af vandbehandleren er altså følgende:

Nem installation, nem idriftsættelse, fornemmer at det kan fjerne eksisterende kalk på blandingsbatteriet.

Ingen mærkbar forskel på hånden, ingen smagsforskel.


Nu glæder jeg mig til at se om kalken diverse steder i huset langsomt forsvinder, når vi jævnligt bruger tingene, her er jeg især spændt på toiletter og brusekabine, ligeledes glæder jeg mig til den næste bilvask.

Jeg vil forsøge at få uploaded de "før" billeder jeg har taget, så i også kan se om der viser sig den forskel, Amtech beskriver der vil vise sig, men nu vil jeg give det et par dage inden jeg igen bedømmer det.

torsdag den 29. oktober 2009

Pakken er ankommet

Onsdag 2009.10.28 blev dagen hvor pakke men min ny indkøbte Amtech100 "dumpede" ind af døren, en lille fiks pakke i flot design ala det man ser på Amtech's hjemmeside.

Pakken blev åbnet og der lå den, den som forhåbentlig skal gøre kål på alle mine sorger omkring kalkrender alle vegne.

Vedlagt i kassen var en del papirer, som alle beskriver hvilke fordele denne vandbehandlings anordningn har, og hvilke forholdsregler man skal tage efter man har monteret den, her tænker jeg på reduktion af sæbe, skyllemiddel, shampoo osv. osv. Og skulle dette have sin rigtighed er jeg ikke tvivl om at jeg bliver glad for min nyanskaffelse.

En af sedlerne beskriver, at man inden installationen, skal lave en kande kaffe eller the, og hælde den på termokande, for efter idriftsættelsen igen at lave en ny kande kaffe eller the, og smage forskel.
Ligeledes beskriver den, at man skal tænde for bruseren og lade den bruse ned på håndryggen inden man tænder for vandbehandlingen, for derefter at tænde for vandbehandleren samtidig med at vandet løber og mærke hvordan den prikkende fornemmelse fra vandet forsvinder.

Alt dette agter jeg at gøre når jeg kommer hjem i eftermiddag, men som man kan forstå kræver det at man er 2 til at gøre det, med mindre ens Amtech100 sidder i brusekabinen :-)

Inden jeg installere vandbehandleren vil jeg dog lige sikre mig nogle referencebilleder, af mine armaturer, toiletter og brusekabine, så jeg kan sammenligne effekten af vandbehandleren over tid.

Jeg kan næsten heller ikke vente til weekenden, hvor bilen står for skud, med en ordentlig rengøring, der lover Amtech også at der er en mærkbar forskel på hvor meget man skal tørrer efter med vaskeskindet.

Jeg skal forsøge at uploade nogle billeder til denne blog, så i selv kan se om der er resultater efter installationen.

onsdag den 28. oktober 2009

Indkøb af udstyret Amtech100

Tirsdag 27.10.2009 var dagen hvor jeg besluttede at anskaffe mig dette vandbehandlings agregat kaldet Amtech100, som passer til private hjem.

Jeg har længe kigget på systemet fra Amtech og kigget på alle mulige andre ligndende produkter, men valget er faldet på Amtech100 udelukkende fordig jeg er blevet bedst overbevist på deres hjemmeside.

Jeg tog kontakt til firmaet, og jeg har fået en god behandling, efter et par korte e-mails frem og tilbage, var min kommende Amtech 100 på vej til mig, og jeg glæder mig!!

Jeg ville ikke være bange for at bestille via deres bestillingsformular på hjemmesiden, der var i mit tilfælde meget hurtig ekspedition.

Jeg vil i de kommende dage beskrive mine oplevelser med installationen af vandbehandleren, samt førstehånds indtrykket af denne.

Derefter er min plan at følge udviklingen i min VVS installation, og med billeder samt opservationer beskrive effekten af vandbehandleren Amtech100, hvis der da er en effekt, hvilket jeg håber, da 3000,- for mig er mange penge at bruge på sådanne agregater.